Monografii Contabile | Cont nou | Contabili | Carti contabilitate | Bazele Contabilitatii | Calculator Salariu | Stiri economie | Contabil recomandat | Cauta firme | Forum contabilitate |

LOGOLOGO
 
Calculator salariu|Articole contabilitate|Cauta firma|Tutoriale

Cele mai votate

uthor - Contabil Calculator
Vot:4.67 / votanti 9
Caut contabil!
Vot:5.00 / votanti 8
Prof. Drume Domnica
Vot:5.00 / votanti 6

Curs BNR

BNR Exchange Rates
Currency RON 
2018-01-19
CAD 3.0592
EUR 4.6614
USD 3.7984

Statistici

Membri : 6435
Conţinut : 399
Link-uri web : 11
Număr afişări conţinut : 933527

BNR a picat 44 de directori din bănci la examenul de autorizare pe funcţie Imprimare Email
Stiri
Marţi, 24 Noiembrie 2009 08:43

                                                

Nu mai puţin de 44 de directori de direcţii mari ale băncilor de pe piaţă  - de la creditare până la managementul riscului - au picat examenul de autorizare pe funcţie de la BNR, impus de noua legislaţie privind instituţiile de credit, afirmă surse bancare, scrie Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

În ultimele luni, peste 200 directori au fost intervievaţi de comisii tehnice din BNR pe baza fişei postului, pentru determinarea competenţelor profesionale şi a gradului de cunoaştere a reglementărilor care vizează activitatea celor evaluaţi.

Din acest an, legislaţia bancară prevede că fiecare dintre persoanele desemnate să asigure conducerea structurilor de administrare şi control intern al riscurilor, audit intern, conformitate, trezorerie şi creditare "trebuie să fie aprobată de BNR înainte de începerea exercitării responsabilităţilor", după ce până acum autorizarea era necesară doar membrilor boardului unei bănci.

Procesul de evaluare este în prezent încheiat, însă situaţia celor care nu au "promovat" rămâne neclară: teoretic trebuie schimbaţi din funcţie, însă băncile solicită noi examinări mai ales că este vorba de bancheri care ocupau deja o funcţie.

Ultima actualizare în Joi, 26 Noiembrie 2009 08:11
 
BNR are mai multe argumente contra adoptarii rapide a euro, desi economia e deja euroizata Imprimare Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Stiri
Miercuri, 18 Noiembrie 2009 07:44

BNR constata proliferarea creditului in euro datorita dobanzilor mai mici, a faptului ca piata de lei nu este complet dezvoltata si curbele de randament sunt doar pe termen mai scurt, insa considera ca trebuie mentinuta data de 1 ianuarie 2015 pentru trecerea la euro.

Din 2004, BNR a incercat diferite variante, inclusiv administrative, pentru temperarea creditului in euro, insa a obtinut mai degraba efecte perverse precum exportul creditelor catre bancile-mama sau alte entitati straine, iar astazi creditul in lei a ajuns sa reprezinte numai circa 40% din soldul total al creditului neguvernamental.

Totusi, BNR ia in calcul mai multe argumente de ordin tehnic care nu sustin grabirea adoptarii euro.

"Intrarea in mecanismul ratelor de schimb ERM2 in 2012 ofera posibilitatea stabilirii paritatii centrale pe baza unei estimari mai exacte a ratei de schimb de echilibru dupa depasirea atat a varfului de intrari de capital (care au ramas ridicate chiar si dupa intrarea in UE), cat si a reducerii substantiale si abrupte a fluxurilor de capital catre pietele emergente in urma crizei financiare globale", afirma Cristian Popa, viceguvernator al BNR in prezentarea "Euro: Un adapost?

 

Ultima actualizare în Miercuri, 18 Noiembrie 2009 08:23
 
Isărescu: Nu e nevoie de o ajustare suplimentară a cursului, pentru că deficitul extern s-a corectat Imprimare Email
(3 votes, average 5.00 out of 5)
Stiri
Vineri, 06 Noiembrie 2009 11:05

  "Nu e nevoie de o ajustare suplimentară a cursului"

Nu este nevoie de o ajustare a cursului de schimb, pentru că fundamentele economice sunt mult

mai bune decât  cele de anul trecut, a declarat vineri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, dând exemplu ajustatarea masivă a

deficitului de cont curent din acest an.

 

"Deficitul de cont curent s-a ajustat mult, mult peste aşteptări", a completat guverantorul.

Guvernatorul a explicat că deficitul de cont curent, care a fost anul trecut la un nivel nesustenabil de peste 12% din PIB,

s-a ajustat în acest an cu circa 8% din PIB, până spre 4%. "O altă depreciere a cursului ar duce la o ajustare şi mai mare a

contului curent", a mai spus Isărescu.

 
Numărul românilor săraci creşte, ajungând la 1,5 milioane anul acesta, spune Banca Mondială Imprimare Email
(2 votes, average 4.50 out of 5)
Stiri
Luni, 12 Octombrie 2009 06:55

      2009 sau anul care aduce din ce în ce mai mulţi români la sapă de lemn. Un raport al Băncii Mondiale arată că numărul persoanelor sărace din România va creşte până la sfârşitul acestui an şi va ajunge la 1,5 milioane.

 

 

   Pe fondul crizei economice, rata sărăciei va creşte de la 5,7% în 2008 la 7,4% în acest an. Avuţia gospodăriilor va  fi afectată pe de o parte de reducerea locurilor de muncă şi creşterea şomajului, iar de cealată parte din cauza reducerii sumelor de bani trimise de românii aflaţi în străinătate. Potrivit raportului, cei care au un venit de cel mult 3 dolari pe zi intră în categoria celor care trăiesc în condiţii de sărăcie absolută. Cei mai mulţi românii săraci se află în mediul rural. Totodată, Moldova şi Oltenia sunt regiunile cu cele mai puţine familii bogate.

 

 

 
Băsescu: Impozitul la firme cu acţionari studenţi sau tineri fără alt venit ar trebui să fie 1 euro Imprimare Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Stiri
Marţi, 20 Octombrie 2009 07:18

   Preşedintele Traian Băsescu a declarat, pe site-ul Hotnews, într-un dialog cu cititorii, că este de acord cu menţinerea impozitului forfetar, dar se pronunţă pentru un impozit simbolic de 1 euro pentru firmele în care acţionari şi administratori sunt studenţi sau tineri fără alte venituri.


"Sunt de acord cu varianta acutală a impozitului forfetar", a spus şeful statului, răspunzând întrebărilor unui cititor. El a adăugat că actuala variantă a impozitului forfetar "a permis curăţarea listei de firme existente şi care nu aveau activitate, dar din cand în cand erau utilizate ca firme de pierdere a urmei banilor din diverse tranzacţii".


"Ce trebuie însă corectat: pentru firmele în care acţionari şi administratori sunt studenţi sau tineri fără alte venituri, impozitul forfetar ar trebui să fie simbolic - 1 euro", a spus preşedintele.

 
Cum devin expert contabil? Imprimare Email
(3 votes, average 5.00 out of 5)
Articole contabilitate
Vineri, 21 August 2009 11:25
     Expertul contabil este persoana care a dobandit aceasta calitate in conditiile Ordonantei nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila
Ultima actualizare în Vineri, 21 August 2009 12:22
 
<< Început < Anterior 11 12 13 Următor > Sfârşit >>

Pagina 12 din 13
-     Cauti contabil de criza ?

Cauti contabil de criza?

Avem 29 vizitatori online
Vreau Contabil - Top #Top

StiriForumBazele ContabilitatiiArticole contabilitate

WebDevelopment | WebBunch | Directoare web