Monografii Contabile | Cont nou | Contabili | Carti contabilitate | Bazele Contabilitatii | Calculator Salariu | Stiri economie | Contabil recomandat | Cauta firme | Forum contabilitate |

LOGOLOGO
 
Calculator salariu|Articole contabilitate|Cauta firma|Tutoriale

Cele mai votate

uthor - Contabil Calculator
Vot:4.70 / votanti 10
Caut contabil!
Vot:5.00 / votanti 8
Prof. Drume Domnica
Vot:5.00 / votanti 6

Curs BNR

BNR Exchange Rates
Currency RON 
2018-05-18
CAD 3.0647
EUR 4.6303
USD 3.9308

Statistici

Membri : 6870
Conţinut : 399
Link-uri web : 11
Număr afişări conţinut : 944590

Bancherii: ”Cel mai important e sa nu se conteste rezultatul alegerilor” Imprimare Email
Stiri
Luni, 07 Decembrie 2009 11:45

 

   Bancherilor le este teama de contestarea alegerilor - vreau contabil Bancherii romani spera ca, indiferent cine va castiga alegerile, cel mai rau lucru pentru economie ar fi ca tabara celor care pierd sa  conteste rezultatul, prelungind o stare de incertitudine care ar pune in pericol urmatoarea transa din imprumutul acordat de organismele internationale.

„Cel mai important lucru acum este sa fie validate alegerile si sa inceapa o conciliere. Sper ca rezultatul acestor alegeri sa fie acceptat de piata, iar acordul cu FMI sa reintre in normalitate”, a declarat pentru Hotnews.ro Radu Rasvan, presedintele Unicredit.

„Nu ar fi deloc bine sa se conteste rezultatele. Avem nevoie de stabilitate, iar asta presupune ca prioritate functionarea acordului cu FMI. Avem nevoie de un Guvern, de stabilitate, de continuarea normala a Acordului cu Fondul. Impactul in piata al acestor rezultate nu va fi unul foarte puternic. Poate o mica presiune pe leu, din cauza ca o parte din investitorii straini, vazand coalitia formata, estimau o victorie a candidatului PSD”, a explicat economistul sef al ING, Nicolae Chidesciuc.

„Rezultatele oficiale trebuie sa fie acceptate. E nevoie de un Guvern, pentru ca acordul cu FMI sa continue”, a spus si economistul sef al Raiffeisen Bank pentru Hotnews.ro, Ionut Dumitru.

Surse din randul bancherilor de investitii au declarat ca o victorie a candidatului coalitiei de centru-stanga ar fi avut un efect macroeconomic negativ, investitorii percepand o posibila victorie a lui Geoana ca pe o intoarcere la masurile economice etatiste. "Lucrurile merg in directia corecta acum", a spus pentru Hotnews.ro, bancherul de investitii citat.

"Dupa contorizarea a putin mai mult de 95% din voturi Presedintele Basescu conduce cu 50,43%. In cazul in care aceasta victorie va fi confirmata este posibil ca tensiunea politica sa continue deoarece nu este sigur cum candidatul nominalizat pentru functia de prim ministru va reusi sa gasesca sustinere in parlament unde PSD si PNL detin mai mult de jumatate", au mai declarat surse din randul bancherilor romani.


Ultima actualizare în Luni, 07 Decembrie 2009 11:56
 
Salariul mediu, mai mare cu 16 lei Imprimare Email
Stiri
Luni, 07 Decembrie 2009 11:30

Câştigul salarial mediu nominal  net a fost 1.375 lei în octombrie, în creştere cu 16 lei (1,2%) faţă de luna precedentă, însă a fost mai mic comparativ cu nivelul înregistrat în lunile martie, aprilie, iunie, respectiv iulie ale acestui an, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

În octombrie, valorile cele mai mari ale salariului mediu net au fost înregistrate în transporturile aeriene (3.282 lei), iar cele mai mici în activităţile de hoteluri şi restaurante (769 lei).

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 1.881 lei, cu 1,1% mai mare faţă de luna precedentă.

În luna octombrie, faţă de septembrie, în cea mai mare parte a activităţilor economice, nivelul câştigului salarial mediu net a fost în uşoară creştere, ca urmare a acordării de premii ocazionale (inclusiv prime de vacanţă), drepturi în natură şi ajutoare băneşti din fondul de salarii şi realizărilor de producţii mai mari.

Ultima actualizare în Luni, 07 Decembrie 2009 11:47
 
BNR salvează bugetul cu un miliard de lei Imprimare Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Stiri
Miercuri, 02 Decembrie 2009 09:54

Datele privind execuţia bugetului general consolidat arată că impozitul pe profit a generat, în primele zece luni din 2009, venituri de 11,13 miliarde de lei.

“Cred că a fost vorba despre reevaluarea rezervelor valutare, dar probabil că s-a făcut profit şi din intervenţii. E bine că Banca Naţională poate sprijini bugetul. Oricum, banca centrală este o instituţie independentă şi nu are ce face cu profitul”, a spus economis­tul-şef al ING Bank, Nicolaie Chideşciuc.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a spus pentru The Money Channel că impozitul pe profit vărsat de banca centrală “nu salvează bugetul, dar îl ajută”.

“BNR este «supus austriac» şi are de dat 80% profit. Este singura instituţie din România care nu se încadrează în cota unică, pentru că legea prevede că 80% din profitul băncii se varsă la buget”, a explicat oficialul BNR.

Analistul Bogdan Baltazar a spus pentru The Money Channel că “profitul BNR vine din jupuirea băncilor comerciale în interesul naţional”. Acesta declarase anterior că profiturile băncilor au fost afectate anul acesta de stagnarea creditării şi de provizionare. “Cred că acestea vor afişa câştiguri totale de aproximativ 200 milioane de euro în 2009, câştiguri care vor veni, în principal, din operaţiunile derulate de acestea cu Ministerul de Finanţe”, spunea Baltazar.

 

Ultima actualizare în Miercuri, 02 Decembrie 2009 10:01
 
Cresc economiile in lei Imprimare Email
Stiri
Luni, 30 Noiembrie 2009 10:52

Numai în ultima lună depozitele în lei şi valută ale populaţiei s-au majorat cu jumătate de milion de euro.

Pun bani deoparte pentru zile negre. În an de criză, românii şi-au mărit economiile în bănci, arată datele BNR, iar moneda preferată de economisire este cea naţională. Numai în ultima lună depozitele în lei şi valută ale populaţiei s-au majorat cu jumătate de milion de euro.

Bucureştenii sunt cei mai strângători, arată datele Băncii Naţionale. Dacă împărţim valoarea depozitelor din bănci la numărul locuitorilor din Capitală, vedem că se economiseşte, în medie, peste 13.000 de lei de persoană. În top, urmează judeţele Cluj şi Braşov unde valoarea medie a depozitelor depăşeşte 4.000 de lei. În Constanţa, economiile medii sunt de aproape 3.500 de lei iar în Prahova de 2 700 de lei.

Cei mai mulţi român preferă să-şi ţină economiile în lei pentru că dobânzile oferite la depozitele în monedă naţională sunt duble faţă de cele oferite pentru valută. De exemplu pentru un depozit pe un an, dobânda medie la lei este de 8,4 la sută în timp ce la euro este de doar 3,4 la sută. Economiile în bănci în lei şi valută ale populaţiei au ajuns în octombrie la aproape 70 de miliarde de lei.

 

 
FMI analizează ideea impunerii unei taxe pe tranzacţiile financiare ale băncilor Imprimare Email
Stiri
Miercuri, 02 Decembrie 2009 07:57

 

O astfel de măsură este numită taxa Tobin, după numele laureatului premiului Nobel pentru economie James Tobin, care a propus-o la începutul anilor 1970. Potrivit acestuia, taxa nu trebuia să fie aplicată decât tranzacţiilor pe pieţele de schimb, pentru a le face mai stabile, dar unii reiau în prezent ideea acestei taxe generatoare de venituri care ar putea fi folosite "în diferse scopuri", a mai spus Lipsky.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) analizează ideea unei taxe pe tranzacţiile financiare ale băncilor, pe modelul taxei Tobin, a declarat directorul general adjunct al Fondului, John Lipsky. FMI a fost însărcinat în septembrie de ţările din G20 să studieze câteva mijloace prin care să fie transferată băncilor sarcina salvării lor, a amintit Lipsky, care a precizat că, în acest sens, "va fi important să fie luate în considerare soluţiile care permit evitarea dezechilibrelor şi funcţionarea eficientă a sistemului, chiar şi o eventuală taxă pe tranzacţiile financiare". O astfel de măsură este numită taxa Tobin, după numele laureatului premiului Nobel pentru economie James Tobin, care a propus-o la începutul anilor 1970.

Ultima actualizare în Miercuri, 02 Decembrie 2009 10:03
 
Fiscul poate, de acum sa ia masuri de autoaparare Imprimare Email
(1 vote, average 5.00 out of 5)
Stiri
Joi, 26 Noiembrie 2009 07:59

Comisarii Gărzii Financiare (GF) pot folosi arme când consideră că sunt agresaţi în timpul controalelor. Garda financiara poate folosi arme - vreau contabil

Potrivit hotărârii guvernului privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, publicată în Monitorul Oficial, „personalul Gărzii Financiare care îndeplineşte funcţia publică de comisar este dotat cu uniformă, însemne distinctive, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoapărare”.

Angajaţii GF au dreptul să folosească armamentul, uniforma şi restul dotărilor exclusiv în timpul controalelor la firme. Funcţionarii Gărzii care fac verificări la firme vor fi dotaţi cu arme şi instruiţi de poliţie, precum şi de alte instituţii specializate care pregătesc personal militar.

Hotărârea mai stabileşte că, în cazul unui control operativ şi inopinat, comisarii Gărzii trebuie să prezinte ordinul de serviciu care conţine numele persoanei şi competenţele acesteia, legitimaţia de control şi insigna.

În plus, când se constată săvârşirea unor fapte financiar-fiscale de natură penală, comisarii GF pot dispune măsuri asigurătorii, dacă există pericolul ca debitorul să se sustragă de la urmărire sau să îşi ascundă ori risipească averea.

Ultima actualizare în Duminică, 06 Decembrie 2009 20:13
 
<< Început < Anterior 11 12 13 Următor > Sfârşit >>

Pagina 11 din 13
-     Cauti contabil de criza ?

Cauti contabil de criza?

Avem 27 vizitatori online
Vreau Contabil - Top #Top

StiriForumBazele ContabilitatiiArticole contabilitate

WebDevelopment | WebBunch | Directoare web